Csirke Kebab Original + Pita
Sült combfilé szeletelve 2 pitával
Csirkehúsból készült, fűszerezett, ellősütött, szeletelt és gyorsfagyasztott termék 2 pitával.
300 g
Kiszerelés | Súly | ||
---|---|---|---|
1 doboz | 300 g | ||
1 gyűjtődoboz (10 doboz) | 3 kg |
Termékleírás
Döner Kebab a török konyha egyik specialitása. A megnevezés török eredetű, szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy ’forgó húsnyárs’. Területenként más neveken is említik: gyros,shawarma, stb. Eredetileg bárányhúst sütöttek a nyársakon, de ma már marha-, borjú-, és leggyakrabban csirkehúsból készítik, melyet hagyományosan egy hosszú késsel szeletelnek. Az elkészített húst friss zöldségekkel, öntettel pita kenyérben, vagy tálon krumplival, esetleg rizzsel tálalják.
Összetevők
Hús: csirkecomb filé, konyhasó, ultrapasztorözött tej, fűszer (mustár ízesítéssel), mononátrium-glutamát, szójapor, difoszfát, laktóz, nátriumcitrát, egyéb fűszer.
Pita: búzalisz, ivóvíz, konyhasó, cukor, sütőélesztő, növényi olaj.
Tárolás otthon
Felengedés után 0-4°C-on tárolva 24 óráig fogyasztható! Felengedés után visszafagyasztani tilos!
Átlagos tápérték
100 g húsban | 100 g pitában | ||
---|---|---|---|
Energia tartalom | 1089 kJ / 262 kcal | 1028 kJ / 242 kcal | |
Fehérje | 21,77 g | 6,9 g | |
Szénhidrát | 0,97 g | 50,1 g | |
Cukor | 0,81 g | 0 g | |
Zsír | 18,99 g | 1,6 g | |
Keményítő | 0,16 g | 0 g |
Elkészítési javaslat
1. A húst kicsomagolás és felolvasztás után mikrohullámú sütőben 2-3 perc, serpenyőben 3-4 perc, sütőben 5-6 perc alatt megmelegítjük.
2. A pitát kicsomagolás és felolvasztás után mikrohullámú sütőben 45 másodpercig, kenyérpirítóban 90 másodpercig melegítjük. (A megadott értékek teljesítménytől függően változhatnak!)
3. A megmelegített kebab húst salátával (paradicsom, uborka, lilahagyma) rétegenként az előmelegített pitába rakjuk, joghurtos (tzatziki) vagy csípős szósszal ízesítjük. Jó étvágyat!